2013-10-29 16:09:57• hírek • Kocsis Zoltán

Az Agricultorilor  utcán kezdi a munkát az E.ON

Jelentős beruházásba kezd október 30-án, szerdán az E.ON Gaz Szatmárnémetiben: a gázszolgáltató a Hegyi (Lucian Blaga) út környékének teljes hálózatát fel kívánja újítani. Mindez közel hétszáz háztartást érint. A beruházás teljes költségét az E.ON Gaz biztosítja.

A munkálatok szerdán az ipari park előtti utolsó jobboldali utcában, az Agricultorilor utcában kezdődnek. Itt 46 ház van, a tervek szerint pedig két héten belül végeznek a munkával. Ez persze nem azt jelenti, hogy a háztartások két hétig gáz nélkül maradnak. A kivitelező és az E.ON Gaz szakemberei szerint 2-3 óráig kell majd gáz nélkül boldogulniuk az itt lakóknak. „Az utóbbi időben sok volt a panasz, ezért döntöttünk a hálózat teljes cseréje mellett", mondta a szolgáltató képviselője.

A beruházás során nem csak a fővezetéket cserélik le, hanem az elágazásokat is, beleértve a házak óráit, tudtuk meg Daniel Rustól, a kivitelező igazgatójától. Idén addig dolgoznak, amíg az időjárási körülmények ezt lehetővé teszik, 5 Celsius fok alatti hőmérsékletben ugyanis már nem végezhetnek hegesztési munkálatokat.

„Előre is kérjük a lakosok megértését és türelmét az esetleges kellemetlenségekért. Meg kell azonban érteniük, hogy az ő érdekük is, a modern hálózattal ugyanis nekik is kevesebb problémájuk lesz", fejtette ki Rus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: